Uitvaartvergelijker

door

Uitvaartvergelijker.nl

WordPress website en SEO teksten Project live bekijken

De uitdaging

Uitvaartvergelijker.nl is een vergelijkingswebsite die zich zoals je misschien wel kan raden, richt op het vergelijken van uitvaartverzekeringen.

Uitvaartvergelijker.nl is een goed lopende vergelijkingswebsite die zich focust op het adverteren via verschillende zoekmachines. De uitdaging voor dit project lag daarom voornamelijk bij het optimaliseren van de huidige website zodat deze een hogere ranking binnen zoekmachines krijgt en dus beter gevonden wordt in zoekmachines zonder het gebruik van advertenties.

Stappenplan

Weergave op tablet en mobiel

Om het doel te realiseren heb ik allereerst de schaalbaarheid van de website aangepast zodat de weergave een stuk verbetert is op tablet en mobiel. Dit heb ik gedaan door onder andere custom CSS instellingen toe te voegen voor rijen en secties in de stylesheet van het thema.

Yoast SEO WordPress

SEO teksten

Daarnaast schrijf ik elke week een blogbericht, deze berichten zijn allemaal SEO geschreven waardoor de vindbaarheid in zoekmachines op termijn zal toenemen. Bovendien zal de website door deze teksten op meerdere zoekwoorden beter worden gevonden. De teksten schrijf ik met behulp van de Plugin Yoast SEO Premium hierdoor kan de opdrachtgever op een gebruiksvriendelijke manier de teksten bekijken en controleren.

Responsive design

Wanneer je online producten of diensten gaat vergelijken dan is de vormgeving van je website van essentieel belang. Het op de juiste manier gebruik maken van prijsmodules en tabellen heeft een grote invloed op het aantal clicks en de uiteindelijke verkopen. Ook modules voor het oproepen van actie modules, doorgaans CTA´s genoemd zijn een belangrijk onderdeel wanneer je een website gebruikt om producten of diensten te vergelijken.

Resultaten

Ten eerste heeft vooral het aanpassen van de huidige weergave zonder dat er ingrijpende veranderen hebben plaatsgevonden in de broncode ons beide zeer gestemd. Dankzij deze aanpassingen zien we een grote toename van het aantal bezoekers via tablet en mobiel.

Dankzij het structureel publiceren van nieuwe blogberichten zie je tevens dat uitvaartvergelijker beter wordt gevonden in zoekmachines zonder gebruik te maken van dure advertenties. Een goed voorbeeld hiervan is het bericht aangaande rouwadvertenties . In de toekomst zal deze manier van schrijven zijn vruchten steeds meer moeten gaan afwerpen.

Ook een project starten

Waardering van klanten

Max denkt altijd goed mee en komt ook altijd snel in actie, waardoor wij snel kunnen inspringen op actuele zaken.

Dax Verheij

Eigenaar, Uitvaartvergelijker.nl

Pin It on Pinterest

Share This